Embermesék

És megtörtént a csoda! Győztünk!

Ausztria-Magyarország 0:2

A nürnbergi újság (Nürnberger Zeitung) mai cikke a tegnapi őrületes meccsről, arról, ahogy Király Gáborunk a kapus matuzsálem és a nèmet Bundesligában nem túl jól teljesítő Szalai Ádámunk sokkolta az osztrákokat.

osztrakmagyarmeccs

A cikk megemlíti Alaba nyilatkozatát (volt hozzá szerencsém tegnap a tévében), amit a sportstúdió kommentátorai meg is mosolyogtak, ugyanis a 45 millió eurót érő Bayern München játékos szerint, az osztrák csapat volt a jobb. Ha berúgja az első helyzete gólját biztos abban, hogy másképp végződik a meccs. A kommentátorok szerint jót tenne Alabának, ha megnézné azért a meccset felvételről.

A cikk további részében ugyanaz áll, ami ma majdnem minden újságban, nincs értelme fordítanom. A hír nekünk öröm, az osztrákoknak katasztrófa.

De a kép alatti szöveg kérem, az figyelmet érdemel! A nürnbergiek nagy hirtelen büszkék lettek arra a Stieber Zolira, akit a csapatukban már jó ideje nem is engedtek játszani, de most a szuper gólja miatt hirtelen fontos lett: Ungarischer Jubel mit Nürnberger Beteiligung – magyar ujjongás nürnbergi részesedéssel. Vagy ahogy a Glubb-Blog Nürnberg írta: „So einen wie ‪‎Stieber‬ bräuchten wir halt! 😂” Egy ilyenre, mint a Stieber lenne szükségünk! (Zolit a Hamburgi SV kölcsönözte ki az 1.FCN-nek egy évre, de valahogy nem sikerült neki a nürnbergi áttörés, nem igazán játszhatott. Most meg egy ilyen gólt rúg!)

A meccs után figyeltem az interjúkat, hát a magyar csapat német edzőjével készült riporttól kettéállt a fülem. Nem tudom ki volt az a nő, akinek a hangját hallottam, de igen-nagyon-megaciki volt az az „eeeßbesteckes” akcentusa. Borzalmas volt, fület bántó. Kishazánkban olyan sokan beszélik magas szinten a nyelvet, nem tudom elképzelni, hogy nem lehetett volna mást találni erre az interjúra …. a végét sikerült felvennem, talán abban még hallható egy-két ungarischen akzent …. Az interjú után a ZDF sportstúdiójában is nagy volt a mosolygás, egyikük meg is jegyezte: ich habe einen leichten Akzent gehört (egy hangyányi akcentust hallottam)

Sajnos későn kaptam észhez, a legjobb rész már lement. A legutolsó akkordok a Bernd Storck-val folytatott interjúból. Így a végefelé már nem annyira szörnyű, de az eleje az mondom, döbbenetes volt.

De végülis teljesen mindegy, igazatok van, a lényeg, hogy győőőőőőztünk!

A kollégáim és a Herr Főnökék ma igen helyesek voltak, mivel mindegyikük megemlítette a tegnapi szenzációs meccset, és elismerően szóltak róla. Tök jó volt hallani (végre!!!!), hogy wie gut war Ungarn! Meg hogy a Stieber Zoli und der Kirali, und der Száláj!
Bizom a csoda folytatásában, hiszen ha egy üzlet beindul…… !


Utógyújtás: Stieber Zolit méltató cikk jelent meg a nordbayern.de oldalon is, itt tudjátok elérni: Stieber Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .