Embermesék

Régi szerelem: Zorán

Vissza a gyökerekhez! Soha nem tudnám elfelejteni, korai fiatal éveim meghatározó zenésze volt ő: Zorán. Hogy én milyen szerelmes voltam bele, atya ég! Nap mint nap csak az ő lemezeit hallgattam. Katartikus élmény volt a zenéje, a szövegek. Kívülről ismerem az első lemezeinek összes nótáját. Valami olyat kaptam tőle, ami egy életre szólt. Még mindig betart a hatása, bár a magyar zenével együtt úgy alles global, ő is kicsit a háttérbe szorult. Erről nem ő tehet, ő ugyanolyan jó mint amilyen volt. A pluszban felfedezett új világom egy másik nyelvvel, újabb kincseket hozott az életembe, kitárult előttem egy német (a rossebeket német, inkább osztrák) nyelvű zenei világ. Egy magyar férjjel talán kevésbé fordulhatott volna elő egy másik nyelv zenéinek előtérbe kerülése, de most mi a fenét csináljak, nálunk ez van. A német a fő nyelv. Nem Zorán koncertre utazunk, hanem a közös osztrák kedvencekére. Amúgy ők ugyanúgy hatalmas ajándékai az életemnek mint a magyar kedvenceim, csak köszönettel tartozom értük a zenetündéremnek.

Hosszú és nehéz hetem volt, ma este valahogy rám tört a hiánya és Zoránt kívántam hallgatni. Rákerestem a YouTube-n és amit ott láttam az elvarázsolt. Régen a bakelit lemezeken csak a szép hangját hallhattam, a lélekig ható szövegeket énekelve, mostanra jó pár évtized után ha akarom, már láthatom is őt a színpadon. Hát akartam.
Valami hihetetlen elegancia, intellektus, jóemberség sugárzik ebből az emberből. Örülök neki, már 13 éves koromban jól választottam.
Zorán értéket képvisel a művészetével, a botrányok nélküli normális életével, nekem ő több mint művész.

Egy régi nagy-nagy kedvencem tőle, aminek nagy örömömre, még mindig kívülről tudtam a szövegét.

2 thoughts on “Régi szerelem: Zorán

 1. Kedves Andrea!
  Igen, igaza van, tényleg felemelő Zorán dalait hallgatni. Tegnap nekem is volt szerencsém hozzá, ui. itt Kecskeméten adott egymás után két teltházas koncertet, ami nekem szülinapi ajándék volt.
  Hát mit is mondhatnék… ez maga volt a Gyönyörűség, és férfiasan bevallom, hogy némelyik dalát megkönnyeztem, és másokkal együtt a ‘Kólónál’ már állva tapsoltam, valahogy így: ↓↓↓ 😉

  https://youtu.be/60kkMxudmXc?si=CsJbd_p5kYkH9pbc

  Hódolatteljes üdvözlettel,
  Tamás

  1. Kedves Tamás,

   el tudom képzelni, fantasztikus lehetett! Kicsit irigy is vagyok, nekem ebben nem hiszem, hogy részem lesz. 🙁

   Gratulálok az ajándékához (a születésnapjához is, de attól tartok ahhoz már bőven túl vagyok azon a bizonyos 8 napon …)! Mentségemre szolgáljon, hogy túl sok minden történt nálunk az elmúlt időszak alatt, sok félelem, izgalom … nem volt erőm/kedvem blogozni.
   De itt a tavasz, a megújulás, jövök hamarosan! 🙂

   Szeretettel: Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .