Embermesék

Kedvesem – Bye Alex und bei Sissi

Irigylem a „Teilzeitkraftokat”, a részmunkaidősöket. Nekik biztosan könnyebb. Én reggel legkésőbb 8.00 órakor a távozás hímvesszejes mezejére lépek és irány a mókahely. Este 18.00 – 19.00 óránál előbb nem érek haza. Az ágyba ájulásig fennmaradó időbe túl sok mindent kell tudnom beszorítani. Néha még matekozást is a kisfiammal, mert nagy tét. Khmmm ….. aztán ott van az a latin is …. megint köhögnöm kell ….
Főzni? Egyrészt nem nagyon tudok, másrészt ha arra kéne várnom hogy  végre (1-2 óra múlva) elkészüljön a falat, fel is dobnám a bakancsom. Éhenhalnék. De a legnagyobb bajom nem a teendőimmel van, hanem az erőmmel. Elfogyott. Vagy talán soha nem is volt? Lehet. Nem tudom mások hogy csinálják, de nekem a munka utánra, bármennyire is szeretném, sokszor beszélni sincs erőm. Kifáradok agyilag. Főleg péntek este. Hogy hívtuk ezt? Igen, csak nézek ki a fejemből. Fáradok. Elfáradtam. Kor? Vitaminhiány? Gének?
Fogalmam sincs.
Annyi megírandó várna rám, annyi érdekes, fontos, hogy inkább bele se gondolok, mert elszomorodom.

Valami nem túl fontosra azért csak-csak szorítok időt. Most például itt van ez a dal, a Kedvesem. Meg ez a fiú. Ez az Alex. Tetszik, nem tetszik, jó, nem jó? Izlés dolga. Nekem tetszik. Nagyon.

Aminek megörültem, az a következő blogbejegyzés és interjú. Németül vannak, de biztosan sokan értitek. Akik mégsem, azokat megnyugtatom: jók állnak a szövegben, nagyon jók. Klikk a blogbejegyzésre a „Kedvesemmel

Balzsamos érzés volt Peter Urbannak az NDR zenei szakértőjének nyilatkozata, akinek rettentesen tetszik a dal. A „Kedvesem-et” eredetinek és időszerűnek találja, a maximális 12 ponttal jutalmazva. (ESC-Urgestein Peter Urban ist begeistert von dem ungarischen Beitrag: Originell und zeitgemäß findet der NDR Musikexperte das Lied. Dafür gibt’s im Songcheck die Höchstpunktzahl.) Örülne, ha mások is így éreznék, és a dal valahol elöl végezne. Az interjút itt lehet elérni

Én szorítok a dalért, mert egyszerű, tiszta, jópofa, filozófikus … és állati jól tudom hangosan énekelni.
Hajrá Alex, ne hagyd, hogy gonosz nyelvek megbántsák a lelkedet, járd az utad, játszd a saját zenéd, jól csinálod!
 
Apropó, érdekes információt olvastam Brigitte Hamann Erzsébet császárnőről (jóvanna, nekünk csak királynőnk volt) szóló könyvében. Sissink beszélt magyarul és ismerte és használta a „Kedvesem” kifejezést. Mária Valéria nevű lányát hivta „Kedvesemnek„.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .