Embermesék

Kié a gyerekem?

Talán ez volt az az akciójuk ami a legjobban felháborított, mivel a személyemet érintette.  Kiknek-kiknek? Kérdés volt? :)) Hát a különbejáratú lépcsőház-maffiámnak! 🙂 
Ìme a történet: 
Egyszer Gréti nagyon kedvesen (már vigyázzni!! ) és sajnos ismét túl közel hozzám, belesuttogott az orcámba:
– Mondja kedves Frau … az André a maga gyereke?
Kerekedett a szemem, emelkedett a pulzusom a felháborodástól, de csak hüledeztem a teljesen hülye, érthetetlen és megfoghatatlan kérdésen. De újra a szokott szitu: okosan, frappánsan válaszolni nagy hirtelen nem tudtam, tényleg annyira váratlanul ért a kérdés. Csak ennyire tellett:
– Persze, az én fiam! Miért? Mégis kié lenne?
– À, tetszik tudni, itt ezt beszélik a házban ………
Hopp, megvan!! Már értem! Ez nem „valakik”, meg  „lakók a házban”, ezek már megint ti vagytok „lég”keverők! Blocki és Csapata. 
– … kik? Kik mondanak ilyeneket, kik ezek a betegek? (kicsit ideges voltam) Honnan vesznek ilyet egyáltalán?
– Azt gondolják (természetesen nem ő, csak kizárólag mások, a házban! :), hogy a párom a gyerek apja, mert a vezetéknevük azonos, de mivel engem másként hívnak, így nem lehetek az édesanyja. Sőt, azt is megfigyelték „azok itt a házban”, hogy szegény gyerekkel én nem is foglalkozom, csak az apukája megy ki vele sétálni.  
Eléggé indulatosan válaszoltam neki, bár örülhet, hogy nem vágtam rá az ajtót. 
– Mi vagyunk a szülők, de nem vagyunk összeházasodva, ezért hívnak engem másképpen. Az pedig, aki azt mondja, hogy a gyerekkel én nem foglalkozom, az nem normális, nem tudok mást mondani. 
– Gréti még űzte-fűzte egy kicsit a témát, hogy jajjjajaj tessék elfelejteni, jaj de kár, hogy megmondtam, jaj ne is tessék vele foglalkozni, de már nem volt visszaút. Azóta utálom az egész bandát. 
 Itthon aztán a párom rávilágított a lényegre. Németországban a korábbi törvények másként szabályozták a gyerek névadását mint otthon. A kisfiam még Magyarországon született és  mivel mi nem vagyunk összeházasodva, ezért a gyerek születése előtt a Gyámügyi Hatóságnál a páromnak apasági nyilatkozatot kellett tennie, amiben a gyereket a magáénak ismerte el.  A kiállított hatósági irat alapján a kismucit a születése után, az apja neve után anyakönyvezték. Itt Németországban ez nem volt lehetséges. A „lányként” gyereket szülő nők gyerekei az anya családnevét kapták. (Ez azóta megszünt, itt is olyanná vált a szabályozás mint Magyarországon.) 
Tehát megvan! Maffiáék ebből indulhattak ki! Ezt még úgy ahogy megérteném, bár a kérdésfeltevésen sok minden múlik. Márpedig olyan szemérmetlenül pimaszul és udvariatlanul ahogy Gréti nekem a kérdést feltette, arra szép és iskolázott válasz semmiképpen nem jár.
El tudom képzelni mit golyózhattak a kérdésen. Kié lehet a gyerek? Volt-e már a hapsi nős? Mi történhetett a gyerek anyjával? :)))
Vasárnap délutánonként rendeztem meg magamnak rendszeresen a „Bügelpartyt”, szóval a vasaló partit. Ilyenkor örültem nagyon, ha a fiúk kicsit elmentek sétálni (ők úgy hívták: Männer-Tour és roppantúl élvezték) én pedig ez idő alatt a 3 m³ vasalandót a magamévá tudtam tenni. A lépcsőházi elmék ezeket a Männer-Tour-okat valószínüleg újabb, a teóriájukat megerősítő bizonyítékként kezelték: nem elég, hogy nem az övé a gyerek, de mégcsak nem is foglalkozik vele! Segény gyerek, szegény apukája!
Istenem, de szívesen sejjjhajon tudtam volna őket billenteni, de tényleg nem azért, mert azt hitték, hogy nem én vagyok az Anyuuuu, hanem a feltételezésért, hogy a gyerekkel én nem foglalkozom, hogy én őt elhanyagolom! Ez olyan igazságtalan feltételezés volt ami rettenetesen fájt és dühített. Dühös voltam azért is, mert ez a Boszi csak kerülgette a forró kását, hogy másoktól hallotta…trallala, holott tudtam jól, hogy a Triumvirátus keze van ismét a dologban. Ez az egyetlen hobbijuk maradt: másokat megfigyelni, kritizálni, befeketíteni, de ez egyszer nálam tényleg túl messzire mentek. 
A párom ötlete volt, hogy szögezzem ki ezeknek a majmoknak a Pinnwandra, szóval a lépcsőházi üzenőfalra a fiunk születési anyakönyvi kivonatát! :)))) 

Kép: aboutpixel.de / Was guckst du? © der_original

6 thoughts on “Kié a gyerekem?

 1. Hàt hallod nem semmi! A jò kis lèpcsòhàzsztorik, mi?

  Ne hidd hogy itt olaszban nem ilyenek az emberek, hajjaj..
  Fòleg, hogy kìlfeldiek vagyunk, ahogy te mondod..:D

 2. Hàt hallod nem semmi! A jò kis lèpcsòhàzsztorik, mi?

  Ne hidd hogy itt olaszban nem ilyenek az emberek, hajjaj..
  Fòleg, hogy kìlfeldiek vagyunk, ahogy te mondod..:D

 3. Amùgy meg a nèvtelen èn vagyok..tudodki..Sz.E.

  Nem tudtam hogy kell itt identitàst vàlasztani, vagy mi.
  Ja, mert èn is fiòkot vàltoztattam, mint te, csak nekem megmaradt az internet, viszont sok infò mèg „amott” van, meg linkek, stb..:(

 4. Amùgy meg a nèvtelen èn vagyok..tudodki..Sz.E.

  Nem tudtam hogy kell itt identitàst vàlasztani, vagy mi.
  Ja, mert èn is fiòkot vàltoztattam, mint te, csak nekem megmaradt az internet, viszont sok infò mèg „amott” van, meg linkek, stb..:(

 5. Szia Sofy! 😉
  Mesélj Te is a szomszédokról, szeretek nevetni! 🙂 Különben Bécsben nem ez volt a tapasztalatom. Ott is csukodt ajtók voltak, nem volt összeborulás, de szinte kivétel nélkül mindenkivel beszélgettünk egy-két percet amikor véletlenül összefutottunk.

 6. Hàt mi egy 6 lakàsos 3 emeletes tàrsashàzban lakunk, itt 2 albèrlò van, a tòbbi règes-règi szomszèdok, 2 nyugdìjas òzvegy nèni, meg egy kòzèpkorù hàzaspàr.Itt jò a szomszèdi viszony, tènyleg rendesek.
  Bàr…a hàzaspàr nèni tagjàròl ràjòttem, hogy kicsit pletyòs, ìgy neki is kètszer meggondolom, mit mesèlek.
  Règen rendes volt vigyàzott sokszor a gyerekeimre mìg picik voltak, èn meg cserèbe megvarrogattam neki, ezt-azt, boltban is vettem neki dolgokat, ha kellett.
  Most is rendes az, csak elòìtèletes, meg nèha ràmszòlt dolgok miatt, figyeljek màr oda erre-arra, hàt az anyjànak parancsolgasson. 🙁

  Tudod az, akivel nem lehet hànyadàn àllni, a kèpedbe vigyorog, aztàn ki tudja mit besèl a hàtad mògòtt..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .