Embermesék

Hogyan hozzunk frászt a gyerekre?

Ùgy értem egy Bajorországban élő gyerekre. Vicceljük meg a nyári szünidő alatt, egy kilátásba helyezett költözéssel! Az új élet helyszíne pedig Bremen, vagy Osnabrück, vagy Halle, vagy Magdeburg, szóval mindenképpen egy másik tartomány.
Mi kipróbáltuk, a hatás elképesztő. Szegény Mucit nem is akartuk kínozni, 2 mp-en belül elnevettük magunkat.
Hogy mi benne a kínzás? Hát az eltérő szünidők! :))
Németország 83 milliónyi lakosa nem mehet egyszerre nyári szabadságra, az egy totális katasztrófa lenne az egész országra, a közlekedésre, az üdülőhelyekre nézve. Ezért vannak különbözőségek a tartományok között a a nyári szünidők tekintetében.
Bajorország mindig a legutolsó tartomány, ahol amire a nyári szünet kitör, addigra például a brémai gyerekek már rég kinyaralták magukat, sőt készülnek a pár nappal később kezdődő újabb iskolaévre. :))
Tessék kérem belegondolni, egy ilyen költözés minden gyerek arcáról leradírozná a mosolyt! :)) Szegény gyerek, végre befejezte auguszus elejére a sulit, vár rá 6 hét szünet, erre mi történik? Kezdhetné az új iskolaévet akár 4 nap múlva Brémában. 🙂

http://www.schulferien.org/   Infók a németországi iskolai szünetekről, klikk…

2 thoughts on “Hogyan hozzunk frászt a gyerekre?

  1. szegény gyerek. és mondddddd: mégis mit vétett, hogy ilyen „fegyelmiben” részesült, mikor rég volt április elseje?

  2. Szia K ….ka!! :))
    A gyerek kérlek állandóan stresszelve van, ugyanis a szülei (élükön az anyukával) ennyi idös korukra még mindig nem komolyodtak meg! :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .