Embermesék

A Facebook kacsa – „A paszta fel fog bukkanni és rákattint.”

Mindezt írhatnám akár diszkrét, udvarias figyelmeztetésként is privát üzenetben jó néhány facebookos ismerősömnek, de egyszerűbb így a blogban mindenkit egyszerre megsérteni. Én már nem változom.

Már tavaly is jó néhányszor láttam a HÍRT, ami most úgy veszem észre, ismét erőre kapott. Értelmes, intelligens emberek dőlnek be és tiltakoznak a facebooknál a képeik felhasználása ellen. Nem engedik (sírva fogsz fakadni a röhögéstől!), nem engedik a facebooknak a képeik, üzeneteik és információik felhasználását.
Ezt a baromságot megosztó emberek két csoportba oszthatók. Az egyik típus brutális tempóban, naponta többször oszt meg aktuális híreket a világról, a Covid helyzetről, az időjárásról, sportmeccsek eredményéről, válogatás nélkül minden szarról és közli velünk gyakran saját véleményét is erről-arról. Napi rendszerességgel nyom fel akár 28 darab vágatlan, életlen, szar fotót is ugyanarról a motívumról (saját maga, macska, kutya, gyerek, unoka), és hozza vele családtagjait is a néha baromira előnytelen képekkel kellemetlen helyzetbe. (meztelen csöcsös férfiak, ronda nők, gusztustalan testek, eltorzult arcok) Nem értem, hogy miért nem szólnak neki a családtagjai, hogy fogja vissza magát, vagy hogy vegye le ezeket a képeket?!
Ők a megmondó emberek, a mindenre kiterjedő ismereteikkel, élettapasztalatukkal, és azzal a belső kényszerrel, hogy mindezt megmutassák az egész világnak, a sok butus embernek, akik NÉLKÜL soha nem tudnák meg, hogy már advent negyedik vasárnapja van, győzött a Barcelona, illetve kint esik az eső. Ők se rossz emberek, értékesek! Csak az a baj, hogy a sok felesleges szarral az értéket elnyomják. Előbb-utóbb „kiköveted” a pácienst, azaz marad ismerős, de már semmit nem fogsz megkapni a posztjaiból. Amen.

A másik típus a szende, szelíd. Évente csak néhányszor oszt meg képeket, azokat is csak valamilyen apropóból (születésnap, esküvő). Gratulál jobbra-balra névnapra, születésnapra. A faszságokat azért osztja meg, mert jóindulatú és ő is csak valahol látta. Az internet nem a legjobb barátja, különben egyből utánanézne ezeknek a baromságoknak és nem osztaná meg. Ha írsz neki arról, hogy mekkora hülyeség az, amit feltett (persze nem így) akkor megköszöni, de nem igazán érdekli.

De mindkét típus azonos abban, hogy telenyomja az ingyenesen használt facebookot az adataival, a privát információival, fotói garmadával (amik felhasználása ellen tiltakozik, ha-ha-ha) és mégis, gondolkodás nélkül megosztja az alábbit:

A Covid 19 körüli zűrzavarban ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabály, amely szerint a fényképeitek felhasználhatják. Ne feledd, hogy ma van a határidő!!! Használható perekben ellened. Minden, amit valaha posztoltál, mától nyilvánossá válik – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és bejegyzés, jobb félni, mint megijedni. NEM ENGEDEM A Facebooknak vagy a Facebookhoz kapcsolódó entitásoknak, hogy a múltból és a jövőből származó fényképeimet, információimat, üzeneteimet vagy bejegyzéseimet használja Ezzel a kijelentéssel értesítem a Facebookat arról, hogy szigorúan tilos bármilyen más ellenem ezen a számlán és / vagy tartalma alapján nyilvánosságra hozni, lemásolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést megtenni. A profil tartalma privát és bizalmas információ. A magánéletem megsértése törvényesen büntethető. NEM engedem, hogy a Facebooknak bármit is megoszzon, amit feltettem a weboldalukra. FÉNYKÉPEK, JELENLEGI VAGY MÚLT, BEJEGYZÉSEK, TELEFONSZÁMOK VAGY EMAILEK… Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem és a szóbeli tartalom nélkül. Nem engedem !

Pedig annyira egyszerű ez az egész! Gyorsan kimásolni egy mondatát és beírni a google keresőjébe. Egy másodpercen belül ki fogja köpni a találatokat. Ennél a szövegnél azt, hogy ez egy internetes kacsa, egy hoax és bitte ne osszák tovább! 🙂

UPDATE – A paszta fel fog bukkani!

Ma reggelre egy közeli ismerős oldalán is megjelent a HÍR, de egy picit más szöveggel. Ebben már két kamu szöveget is összegyúrtak, megjelenik az algoritmusos kacsa is, persze szigorúan felhívással a megosztásra. Az ismerősöm is csak posztolta végigolvasás nélkül, különben rábukkant volna benne erre a gyöngyszemre, ami talán visszafogta volna a megosztásától: „Aztán menj az oldaladra, kezdj egy új bejegyzést, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőn. A paszta fel fog bukkanni és rákattint.”

A Covid 19 körüli zűrzavarban ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabály, amely szerint a fényképeitek felhasználhatják. Ne feledd, hogy ma van a határidő!!! Használható perekben ellened. Minden, amit valaha posztoltál, mától nyilvánossá válik – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és bejegyzés, jobb félni, mint megijedni.NEM ENGEDEM A Facebooknak vagy a Facebookhoz kapcsolódó entitásoknak, hogy a múltból és a jövőből származó fényképeimet, információimat, üzeneteimet vagy bejegyzéseimet használja Ezzel a kijelentéssel értesítem a Facebookat arról, hogy szigorúan tilos bármilyen más ellenem ezen a számlán és / vagy tartalma alapján nyilvánosságra hozni, lemásolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést megtenni. A profil tartalma privát és bizalmas információ. A magánéletem megsértése törvényesen büntethető.MEGJEGYZÉS: ” A Facebook ” mostantól egy nyilvános egység. Minden tag tegyen közzé egy ilyen üzenetet.Ha szeretnéd, lemásolhatod és beillesztheted ezt a verziót. Ha nem teszed közzé legalább egyszer a nyilatkozatot, csendben engedélyezed a fényképeid használatát, valamint a profilod állapotfrissítéseiben szereplő információkat. Nem ” megosztás ” hanem ” másolás+ illesztés „!Az új algoritmusuk ugyanazt a néhány embert választja ki – körülbelül 25-et – akik elolvassák a bejegyzéseidetKövetkezésképpen:Tartsd lent az ujjad bárhol a bejegyzésben, és a ” másolat ” fel fog bukkanni. Kattints a ” másolatra „. Aztán menj az oldaladra, kezdj egy új bejegyzést, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőn. A paszta fel fog bukkanni és rákattint.Ez megkerüli a rendszert.NEM engedem, hogy a Facebooknak bármit is megoszzon, amit feltettem a weboldalukra. FÉNYKÉPEK, JELENLEGI VAGY MÚLT, BEJEGYZÉSEK, TELEFONSZÁMOK VAGY EMAILEK… Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem és a szóbeli tartalom nélkül.Nem engedem !!!!!!!!!!!✌Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .