Embermesék

Születésnapi buli nürnbergi gyerekeknek

Nem igazán szeretem a nagy, happeninges, örülős, túlontúl boldogságos ünnepségeket, sőt taszít, mert valahogy mindig olyan műnek tűnnek.  A vendégségbe járást se nekünk találták ki. Mi se tartunk partykat. Szeretjük az embereket, a barátainkat, de ne járjon az egész felesleges stresszel. Találkozzunk valahol, mennyünk enni-inni-bodorodni, legyen közös programunk, röhögjünk, vagy sírjunk együtt, de ne kelljen nekem ezért külön letörölgetnem a port, vagy, felmosnom a padlót, mert úristen, mit fog az Erika szólni hozzá, ha meglátja ….

Na, ugyanígy voltunk a gyerekbulikkal. Írtóztam(tunk) tőlük, mert nem szeretünk ilyeneket se szervezni, se tartani. De a gyereknek születésnapja van, mi a fenét csináljunk? Februári gyerek lévén, a szabadban megszervezett program szóba se jöhetett. Akkor mi legyen?

Kedveskéim, nürnbergi szülőtársaim! A következő ötletekkel szolgálhatok mindazoknak, akik a McDonaldos és mozis alternatívákon felül …. khmm, szóval jóval azok felett keresik a lehetőségeket.

Kisiskolásoknak jó volt a Playmobilos szülinapi buli. Elég nyugis, tiszta, jó kis játékok. A felnőtt kisérők is kibírják, nincs nagy stressz. A Tucherland egy szintén nagyon kedvelt cél. Bár én, kimondottan utáltam. Hangos, sötét, mindenhol rohangáló kölkekkel. A bulik alatt végig fostunk, melyik gyerekkel történik majd valami. Egyszer az egyik ugrálós „Luftburgból” kiömlött a levegő és a fent levő gyerekek az alattuk levők nyakába estek. Mentőt kellett hívnunk. Szerencsére nem lett nagy baja a kislánynak, de röntgenezésre elvitték. A cipőket le kell venni, csak zokniban lehet becsámpázni a területre. 2-3 pár zoknira mindig szükség volt, kóla, kecthup, rántott hús és torta mindig van a földön, ebbe persze bele is lépünk. WC-re ne akarjatok menni, mert zokniban vagytok …. brrrr. Nekem ez a Tucherland nagyon nem jött be.

8-10 éves kortól a Kindikék már nemcsak eksönre várnak brümmbrümmel és piffpuffal, hanem élményre. Az együtt eltöltött idő legyen különleges. Erre tökéletes az Industriekultur Museum. Különböző ajánlataik vannak, itt elérhetőek:  Industriekultur Museum születésnapi ajánlatai. (a beszélő konyha felnőtteknek is szuper élmény!)

Hasonló nagy élmény volt a Verkehrsmuseum (vagy miattam DB Museum) programja. Nekünk is felnőtteknek.  A Verkehrsmuseum ajánlata És ugye a Verkehrsmuseumra nem is kell időt vesztegetnem, szerintem mindegyikőtök ismeri.

De a kisfiam legeslegklasszabb Kindergeburtstagja a fürthi Rundfunkmuseumban volt. Szenzációs ötlet, a gyerekekkel egy hangjátékot rögzítenek, amit annak elkészülte után CD-re sokszorosítanak és minden jelenlevő gyerek részére postán megküldenek. A CD-n a hangjuk, a borítón a fényképük és a dátum. Nagyon szuper, ügyesen kitalálták.
Persze nemcsak ebből áll a buli, végig kell menniük a kiállításon és a vitrinekben eldugott betűket megtalálva, rá kell jönniük egy kifejezésre. Kipróbálhatnak egy-két herkentyűt, tényleg nem unalmas. Hogy is mondjam …. ez a múzeum nem a múzeumok netovábbja, de gyerekbulitól is függetlenül, érdemes megnézni.
A Rundfunk-Museum ajánlata

Rundfunkmuseum

IMG_0860

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .