Embermesék

Lesenacht az iskolában

Állítom egész évben erre a napra várt az egész osztály! Múlt pénteken aztán elérkezett végre az áhított nap, buli vaaaaan! 18.30-tól kinyitották az iskola kapuját és lehetett elkezdeni a bepakolászást. Èrkeztek a polifoamok, hálózsákok, gumimatracok, kezdtük felverni a tábort az osztályteremben. A kisfiam a tavalyi helyéhez ragaszkodott, mert onnan remek rálátás nyílik az éjszakai utcára, lehet figyelgetni a fényeket, az autókat, hát igen. Mint később kiderült, már napokkal előtte tervek készültek, ki hol alszik alapon, persze a klikkekből esetleg kimaradt gyerekek heves fejrázás közepette „érvénytelenítették” az elképzeléseket, miszerint ez csak akkor lenne helyes, ha mindenkit megkérdeztek volna, arról hol szeretne aludni!! Amíg a tanárnő ki nem jelöli a placcokat, addig minden más csak maximum kósza gondolat! 🙂
Mi is az a Lesenacht? Magyarra fordítva olvasó éjszaka, az olvasás éjszakája, de én inkább a könyvek éjszakájának, a mesék éjszakájának fordítanám.  19-órától 20.30-ig még a T.Szülők is maradhattak, ugyanis egy hivatásos mesemondó mesélt az osztálynak, nekem nagyon tetszett. Tavaly is ez volt a program, a gyerekek imádják. Aztán búcsú és mehettünk haza isten hírével. Mire kiértem az iskolából, addigra már az udvaron komoly focimeccs zajlott, a kindikék egy percet se vesztegettek el ezekből az értékes órákból. 
Egy bájos, okos, kedves, agilis, fiatal nő a tanárnőjük, ő árulta el a titkot a gyerekeknek, hogy tervei között még nagyon sok izgalmas program szerepel erre az éjszakára névze, de persze muszáj volt „Lesenacht-nak” bejelentenie az eseményt, különben nem kapott volna engedélyt az iskola titkárától, aki egy kicsit azért régimódi. Hát nem aranyos? A kisfiam éjjel 3-ig olvasott és kuporgott másik 2 társával együtt az ablaknál, ahol bámulták az éjszaka fényeit több csomagnyi gumimaci társaságában. 🙂 Vécére 5-ször vonultak le csapatosan, hát igen, a társaság! :))

Képek a buliról:

4 thoughts on “Lesenacht az iskolában

 1. Képzeld el,ez tényleg akkora élmény volt nekik, hogy a mi volt a legjobb az elmúlt 2 évben c. kérdésre, mindegyik biztos kézzel ezt húzta be! :)))
  3. osztályban volt az elsö ilyen „Lesenacht”, aztán egyfolytában erre vártak a 4-ben! 🙂
  A padok egy része kint volt a folyosón, a többi (amin a számítógépek vannak) ott maradtak hátul, meg elöl a teremben a falnál, látszik is.

 2. igen, láttam pár asztalt a gépekkel, de feltételezésem bejött, hogy rendes körülmények között még sincs ekkora üres tér egy klasszikus osztályteremben.

  amúgy ezt minden osztályban megteszik? vagy tanerő függő is a dolog? vagy megteszik, csak esetleg betartják az apropóját, azaz a Lesenacht marad annak ami?

 3. Tanerö függö, de még mennyire! A tanarnönk (írtam már, hogy egy tünemény)3.tól az o.fönökük, vele volt már tavaly is Lesenacht.

  A másik két végzös 4.osztálynak nem volt ilyenben része. Ez múlik persze a tanáron is, de azt azért hozzá kell, hogy tegyem, az Andréék osztálya egy csodaosztály. Az iskola vezetöje „Jahrhundert-Klasse”-nak nevezte az osztály, szóval olyannak ami 100 év alatt csak egyszer adódik. Ezekkel a gyerekekkel élmény volt együtt dolgozni, velük sima ügy volt minden. Persze, hogy bátrabban vállalkozik a tanár is egy ilyen programra, amikor tudja, hogy ezekben a gyerköcökben megbízhat, rájuk számíthat.
  Az osztály több mint a fele gimnáziumba megy, ez pedig errefelé nemkispálya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .