Embermesék

Foci VB 2010: negyed- és nyolcad döntők

A francba, majdnem elfelejtettem ezeket a döntőket!

–kicsi off —  Bár nem kívánom focibloggá avanzsálni a blogomat, egyet meg kell mondanom. Itt ahol élek egyrészt nehéz is lenne kivonnom magamat az általános heppeningből – hiszen lépten-nyomon belebotlunk -, másrészt saját magam is kedvelem a focit. Magyarország híján szigorúan Németországnak szurkolok. Ès teszem ezt teljes lendülettel, hangulattal, lelkesedéssel. Ezért ennyi mese a fociról. 🙂 —visssza on, kapcs ford
Negyed németül: Viertel,           Nyolcad: Achtel
De most ugorjunk át gyorsan Bécsbe és menjünk be egy Heurigerbe!  Itt máris más értelemben használjuk az előbbi szavakat, itt kérem már bor is folyik! 🙂 
ein viertel Wein = negyed liter bor
ein achterl Wein = egy pohár (1/8) bor
Egy kép egy tündéri bécsi Heurigerről. A kép közvetlenül a délutáni nyitás után készült, vendégként még csak mi vagyunk ott. Egyikünk ül ott hátul az asztalnál, másikunk fényképez. 🙂
Èvekkel ezelőtt, pontosabban sok-sok-sok évvel ezelőtt a bécsi banda éppen összegyűlt R. Franznál, hogy megkóstolják az új borát. Franz bora mennyei és sajnos hamar el is fogy, ezért a Heurigere csak nagyon ritkán van nyitva, azaz Ausgesteckt. (Mit is jelent a Heuriger, miért Mahlzeit-ot mondanak az új bornak, mi az, hogy Ausgesteckt ….stb., erről részletesen mesélni fogok, de most ugorgyunk! )
Szóval ott a banda a Franznál, éppen 1990-et írunk. Javában zajlik a foci VB. A jeles napon éppen szünet van, ezért a társaság tagjai, akik persze németek és bécsiek, de ettől függetlenül 100 éves jó barátok, kitalálják, hogy ők is megcsinálják a saját nyolcad döntőjüket. Híven a VB forgatókönyvéhez, Németország összecsap Ausztriával. Válogatott emberek (hihihihi) isszák egymás után az Achterl-eket amik fehérek, mert a Franz kiváló bora fehér! :)))) Az eredmény: 8:8, döntetlen. Ezt követik a 11-es rúgások,  ami kapcsán sajnos, sajnos Ausztria veszít. Ausztria becsülettel, emelt fejjel elhagyja a bajnokságot. Nagy szerencséjére Franz Heurigétől nem lakik messze. :)))) Az akkori Heuriger-Finale részvevői a mai napig nem emlékeznek arra, hogyan sikerült hazaérniük a bajnokság után.
Mert egyet kérem tudni kell:  R. Franz bora süffig, aber hinterfotzig! :)))) Szóval simulékony, de rohadt alattomos! :))))
A német győztes a győzelmét követő fantasztikus eufóriát egy kicsit csillapítva, 1 liter borban fogadott a Franz fiával, hogy Németország nem lesz világbajnok ….. de mit is írtam? 1990? Németország  1954  (krrrrrrrrr :(( ) és 1974 után 1990-ben újra világbajnok lett! :)))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .