Embermesék

Karácsonyi ajándék (ajándéknak ajándék, de a meglepetésnek lőttek!)

Szinte biztos voltam abban, hogy valahol az egész projekt meg fog bukni, de nem gondoltam volna, hogy mindjárt az elején. Minden évben ugyanaz a duma, idén karácsonykor nem ajándékozzuk meg a másikat….. ez a mottó. Eddig még soha nem teljesült, mert szerintem annál tényleg nincsen nagyobb szarság, mint amikor ott nézünk bambán a feldíszített fánál és még egy nyomorék parfüm, zokni, sál, könyv se képviselteti magát. A meglepetés, a figyelmesség kell, hogy maradjon, a drága ajándék kell, hogy menjen. Úgyse telik ilyesmikre, a gyerekünk még mindig egyetemre jár.

A meglepetés

Eszembe jutott, hogy kb. 20 évvel ezelőtt E. a párom egy Alsó-Ausztria-i kisvárosban vásárolta rendszeresen a kedvenc borát, nagyon szerette. Egyik este kicsit nosztalgiázva a bécsi időkről, úgy csináltam, mintha lazán csak beugrott volna nekem a Sooß-i kis borozó és a vörösboruk. Ügyes voltam, mert az át nem látszó könnyű kis kérdéseimmel nem keltettem fel a gyanúját. Hol is vetted régen mindig a borodat, melyik Heurigerben? De régen nem jártunk arra! És már meg is volt a válasz. Yeeeh! Gyere google! A szőlőbirtok és a borozó a Studeny néven fut! És ott van a rendelhető borok között a Blauer Portugieser is! Upsz, de csak úgy mint régen. Megrendeled telefonon és érte mész. Ez sajnos így nem jó.

A kivitelezés

Innentől már csak az internettől függtem. Sikerrel jártam, találtam egy oldalt, ahol többek között ennek a borászatnak is rendelhetőek a boraik, németországi kiszállítással. Cha cha cha!
Az irodai címemre rendeltem a csomagot, a meglepetés a lényeg. Nem derülhet ki, mire készülök.

Aztán persze ahogy lenni kell Murphyéknél, pontosan akkor voltam a E.-vel útközben, amikor be kellett futnom az irodába néhány dologért. Ő kint várt az autóban. A 6 üveget rejtő csomag ott állt az irodában…… hmmmm, ezt most magammal kell vinnem, hogy a fenébe menne másként? Naponta 1-2 üveget cipeljek haza a metróval és a busszal? Már majdnem kimentem a böhöm csomaggal az ajtón, amikor hirtelen beugrott, el kell rejtenem rajta a feladót! Kolléganőm segítségét kértem, aki nagyokat nevetve színezte át vastag fekete filccel az árulkodó részt a feladóval.

A kútba esés

Az autónál érdeklődve kérdezte a párom, hogy ugye ez az ő karácsonyi ajándéka lesz, mert jó nagy! Az! – mondtam neki, de egyből kértem, hogy ne kíváncsiskodjon, meg ne matasson rajta, mert akkor mérges leszek. Meglepcsi az meglepcsi.
Kicsit morgott, hogy szuper, akkor neki is valamit ki kell találnia, minekután megbeszéltük, hogy nem lesz ajándék…..
Aztán segített betenni a dobozt a csomagtartóba. És felragyogott az arca. Szemmagasságban ott állt minden lényeges:

WEINLOGISTIK (bor-logisztika) és persze legalul (a képen nem látszik) ott tündökölt az osztrák futárszolgálat neve: DPD.AT

Széles mosollyal nyugtázta E. a látottakat, én meg szidtam magam a hülyeségemért. Az autóban hazafelé barkochba jellegű játékkal nagyon hamar rájött a nedű származási helyére (néhány helytelen bécsi Heurigeres próbálkozás után). Hagytam, mivel tök mindegy volt, a meglepetésnek lőttek, az ajándéknak nem.
Karácsonykor aztán a különböző vörösborok nagy sikert arattak, pedig biztos nem Ausztria csúcsborairól van szó. E. örült neki, meg volt hatva az ötleten, valami jót sikerült kihalásznom a múltból. Úgy érzem ezen a karácsonyon végre nekem is sikerült az ajándékozás, a figyelmesség. A meglepetés másodrangú, mert nálunk úgyis mellé megy.

2 thoughts on “Karácsonyi ajándék (ajándéknak ajándék, de a meglepetésnek lőttek!)

    1. Kisatíroztam rajta a feladót, ki gondolta volna, hogy a doboz oldalán további információk szerepelnek… Amikor a párom a kezébe vette a dobozt, hogy beemelje a csomagtartóba, pont a szemébe ötlött a rajta szereplő szöveg: Bor Ausztriából. 🙂
      Így már oké?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .