Embermesék

Ez is Bundesliga ! /a foci vicces oldala/

A focit véresen komolyan veszik kérem mások is! Néha túlzottan is, sőt annyira komolyan, hogy az eredmény nem más, mint egy, már-már kabaréba illő jelenet. A német első liga házatájáról mindig jó kis történeteket hallani, a legújabb a kedvencem.  Szerintem egy gyöngyszem.  

A történet a Borussia Dortmund és gelsenkircheni Schalke 04 csapatokkal kapcsolatos.  

A két csapatot régi utálat köti össze, a Fradi-Ùjpest „szerelemmel” és „összetartással” tudnám jellemezni.
  
A renkívüli havazás miatt megsérült a Schalke 04 stadion lelátójának a teteje, sürgős javításra volt szükség. A veszély elhárítására megrendelt dortmundi vállalkozó az embereivel mindent megtett, kijavította a tetőt. Viszont, mielőtt elmentek, az egyik dolgozó nem volt rest és egy Borussia Dortmund zászlót tűzött ki a Schalke 04 stadionjának tetejére. A dologból óriási botrány kerekedett.

Az eredmények: a dolgozót azonnali hatállyal elbocsátották a cég alkalmazásából. Gelsenkirchen város döntése alapján tilalmat rendeltek el, a pali nem léphet be a városba.
Nem hittem el, azt gondoltam viccelnek, de nem. Ez halál komoly, a tett nem más, mint egyfajta felségsértés, súlyos büntetést követelt.
A helyi (nürnbergi) rádióban kellő szörnyűlködéssel kommentálták a hírt. Megpróbálták vázolni a helyzetet, mi lenne akkor, ha netalántán a nürnbergi 1FC stadionjára valaki kitűzné a Greuther Fürth (ellenség!!!!! ) zászlóját?!??! Borzalmas, istenkáromlás! 
Azóta egy dortmundi hotel felajánlásáról hallottam, amely szeretné megajándékozni a bátor (?) embert. Ingyensört ajánlott fel a részére, egy egész évre! A hapsi eddig még nem jelentkezett, úgy tűnik szégyelli magát a tettéért. 
Most nem ezért, vagy azért, de szerintem ez csak poén volt, annak szánta ő is, nem lehet, nem lenne szabad, hogy a tettét ennyire komolyan vegyék. Persze erről például életem párjának nagyon is más a véleménye. Szerinte ilyennel nem lehet viccelni! Hogy egy Borussia Dortmund zászló a Schalke stadionján?!??! Ez egy borzalmas tett, ilyenre nincs bocsánat!  :))) Na ja, a férfiak persze, hogy másként látják, hiszen érzékenyebbek mindenre ami focival kezdődik. 🙂

2 thoughts on “Ez is Bundesliga ! /a foci vicces oldala/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .