Embermesék

A kardiológusnál

Nem szívesen töröm meg a Faber-Castellék vonalát, de mielőtt folytatnám a család bemutatását, muszáj leírnom a mai élményemet, különben elfelejtem. heartbeat-163709_1280

Van, hogy muszáj orvoshoz menni, másnak is, nekem is. A panaszok néha nem tűrik a várakozást. Nálam ezek kevésbé súlyos panaszok, többnyire inkább kisebb problémák, de leginkább nyugtalan gondolatok, a folyamatosan dumáló belső beszélőm hajt, menj el, nézettesd meg magad! Természetesen nem hipochondriáról van szó, csak egyéni érzékenységről. Valakit tíz lóval se vontatnak el orvoshoz, más egy tüsszentésre is fut. Én megyek, ha úgy érzem valami nem olyan mint előtte. (sőt, futok!)

Itt van mindjárt ez a fránya vérnyomás, amiből nekem egy picivel több van, mint másnak. Ez miatt javasolta a háziorvosom (egy csodálatos diagnoszta), hogy ismét csináljunk meg egy terheléses EKG-vizsgálatot egy kardiológus szakorvosnál.
„Kit javasol doktornő,kihez menjek?” – kérdeztem
„Menjen el a Dr. Kardoshoz, a lakásuk közelében rendel!”
„A Kardos?! Jaj, az egy bunkó! Már voltam nála!”
„Na ja, egy kicsit direkt a hapsi, de jó orvos… ”
….és én tudtam, hogy bárhova, de a Kardoshoz még egyszer nem megyek.

Megbíztam a párom, hogy szervezzen le nekem egy időpontot valamelyik jó kardiológusnál. Bizony-bizony, jó orvosok is vannak Nürnbergben, az egyiket anyóspajtás korábbi klinikai tartózkodása kapcsán megismertük. Egy pillanat alatt beleszerettünk. Dr. Olasz, egy tüneményes orvos és komoly szaktekintély. Gondoltam, majd megyek hozzá.
Aztán jött a párom telefonhívása.
Sajnos az összes, az interneten kiválónak minősített kardiológus szabadságon van, Dr. Olasz is, a legközelebbi időpontra 1-2 hónapot várni kéne. Vagy elmész a Kardos dokihoz, akinél még lenne mára egy időpont 12.00-kor.
Ne ám! A Kardoshoz nem megyek! Az egy udvariatlan fasz! (bocsánat, de higyjétek el, ennek itt most helye van)

Majd beindult a belső beszélőm. Dumált-dumált egész álló nap, hogy meg kéne nézetni, hogy mi ez a furcsa szúrás, hogy mi van, ha a szívizom, nehogy késő legyen …. kész, feladtam. Győzött a tudatalattim. Elmegyek a Kardoshoz. Még egy esélyt megérdemel.

Utánanéztünk a neten az orvosok értékelésének, mit mondjak, nem nagyon örültem az ott olvasottaknak, de kínomban már ezen is röhögtem. Ezt figyeljétek! Kardiológusok:
1. Doktor Olasz – tüneményes, barátságos orvos, finom modorral és első osztályú szakkompetenciával.
2. Doktor Német – hatalmas tudású orvos, kimondottan példaértékű ahogy a betegekkel bánik.
3. Doktor Kardos – elegendő parkolóhely áll rendelkezésre a rendelő közelében.
(Apropó ajánlom az itt élőknek a www.jameda.de oldalt, itt találhatóak orvos-kritikák, dícséretek, érdemes körülnézni!)

Ma voltam a Kardos dokinál. Nem csalódtam, azt kaptam, amire számítottam. Egy személytelen, futószalagos kiszolgálást. De tudom, hogy tapasztalt és gyakorlott. És hála ég nem talált semmit. De okosabb se lettem tőle. Az az érzésem nála, hogy ő nem azért van, hogy segítsen, hanem azért, hogy vizsgáljon. Ha jól emlékszem, csak háromszor nézett rám az egész idő alatt. Hiányzott az a bizalom, ami egy orvos-páciens kapcsolatban jelen kellene, hogy legyen, egy csepp személyesség.

És persze nem találtunk parkolóhelyet a rendelője mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .