Embermesék

A hentessegéd marketingja. Ja, és még valami: Smombie

Édes, bájos, jópofa ez a tábla, amit pár napja az egyik hentesnél láttam.

SamstagSamstag Kopie

Aszongya a tábla: „Ab Samstag gibt es jeden Samstag ab 10.00 Uhr einen Samstagsbraten„, azaz: Szombattól minden szombaton, 10.00 órától „szombati-sült” kapható. Ebben a régi, tiszta, egyszerű kis hentesüzletben az idős tulajdonoshölgy kiszolgálása mellett, annyira bájos ez az intenzív marketing. Bár ezt a táblát marketinges soha nem látta. Csak a kis hentessegéd kölök buzoghatta a feladatot egy cseppnyit túl. De végül is jó lett, mert én megjegyeztem. Ha szombati sültre vágynék, odamegyek szombaton 10.00 óra után és veszek. Isten bizony.

Smombie

A szavakhoz kötődik a nap híre is. Németországban kiválasztották 2015 szavát (fiatalok nyelvéről van szó), ami a Smombie„. A fiatalok szlengjében használatos kifejezés a „Zombie” (zombi) és a „Smartphone” szavak összekutyulásából keletkezett és a mobiltelefonjába beletemetkező, az utcán figyelmetlenül járókelő emberkét jelenti. Smombie-kkal találkozunk mindenhol, közöttünk élnek. Ahogy látom, egyre többen. És nem hinném, hogy mind fiatal. Csak Smombie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .