Embermesék

Szerencse a szerencsétlenségben

A pechszériát felsoroló „sorozatomban” meséltem ugye két férfiről, a két legfontosabb főszereplőről. Egyszer a jujj, de sokszor elszidott és a pokolba kívánt majdnem vevő „Wolfgangról” és szegény, egyre inkább velünk kooperáló „Seppről”, aki a múlt héten az életét vesztette.
Namost van ám itt egy érdekes dolog! Wolfgang a vevőjelölt megjelenésével kicsit besűrűsödtek a dolgok, hirtelen vége lett a Pató Pálos ej, ráérünk arra még tempónak. Előtte pedig másként volt. Seppet a betegsége és a kezelések miatt kíméltük, heteket vártunk rá, amíg egy-egy kórházi tartózkodás után újra jelentkezett és megbeszélést hívott össze. Kicsit helybetopi volt az egész. Vártunk, vártunk, reménykedtünk az állapota jobbafordulásában. Aztán megjelent Wolfgang, aki venni akart mindent és gyorsan. Minden ingatlanos tudja, hogy a vevőkkel foglalkozni kell, főleg a komolyakkal 🙂 és nem szabad sok időt elveszíteni. Ahogy a mondás is tartja, addig kell ütni a vasat amíg meleg, addig alakítható, képlékeny. A német ingatlanjog szigorúan közjegyzőhöz köti az ingatlanokkal kapcsolatos adásvételt. A szerződések elkészítését és ellenjegyzését csak közjegyző végezheti, aki aztán felel is a tartalmáért. (Magyarországon az adásvétel lebonyolitása végett ügyvédhez megyünk.) Mivel Wolfgang feltűnése után nem maradt idő kivárásra, cselekednünk kellett. Seppnek meghatalmazást kellett kiállítania, amelyben megbíz bennünket, pontosabban a páromat a teljes lebonyolítással. Viszont egy ilyen jellegű meghatalmazáshoz mindenképpen szükség van közjegyzőre, mivel ahogy írtam, az ingatlanos üzletekhez ez elengedhetetlen. Nézegettük hogyan tudna Sepp eljutni a közjegyzőnkhöz, akinek irodája a belváros egyik sétálóutcájában található. Autóval oda behajtani nem lehet, talán taxinak elnézik, de azt is csak a reggeli órákban. De Sepp kórházban, ki tudja mikor engedik ki. Mi legyen? A közjegyzőnk állt elő az ötlettel: egy közjegyző barátja abban a városban él, ahol szegény Sepp éppen fekszik, tehát megbízhatja a kollégát azzal, hogy menjen be személyesen a kórházba és ott készítsék el a meghatalmazást, amivel apus az aktuális adásvételi szerződést a nevében lebonyolíthatja. Ìgy is történt. Ès még valami! Előzőleg telefonon megállapodtak, hogy ha már meghatalmazás, akkor terjesszék ki azt az összes folyó közös üzletükre, valamint ….kellemetlen rész volt, de hála isten Sepp mondta ki legelőször, hogy bele kéne foglalni az érvényességbe, hogy az a megbízó halálával nem szűnik meg. 🙁 
Így került bele a mondat „über den Tod hinaus” … „a halálon túl is” és ez megmentette az életünket. 
Èrtitek? Ha nincs Wolfgang, akkor nincs érvényes meghatalmazásunk azokra a munkákra, amikkel már évek óta foglalkozunk, amikbe már egy valag pénzt, időt és munkát beleöltünk, amik Sepp halálával megszüntek volna. Nem fura ez a Wolfgang? Nem tudjuk hogy néz ki, ahogy jött a semmiből, úgy tűnt el újra. Nélküle viszont nagy gondban lennénk.
Ki ez a Wolfgang? Ki küldte? Az őrangyalom? 🙂 Lehet. Persze kárt is okozott, de emellett nagyon komoly segítséget nyújtott.  
Az őrangyalom

Thomas-Siepmann / pixelio.de1 thought on “Szerencse a szerencsétlenségben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .