Embermesék

Sulikezdés

Na megkezdödött nálunk is az új tanév. És újra ugyan az a baromság, mint minden évben. Az első tanítási napon megkapják a gyerekek a 2-3 oldalas listát a beszerzendőkről és délután többezernyi anyukával-apukával-gyerekkel együtt tobzódunk a Stapless, Müller boltokban. A listákat a végkimerülésig lobogtatva igyekszünk megvenni az összes színű-szagú-méretű füzetet a hozzá tartozó borító „bugyikkal” együtt.
Szeretem a zsírkrétákat is a listán, mit ne mondjak. Olyan 2-3-4 euró közötti áron osztogatják őket. Tavaly is szerepelt a listán, idén is. De idén már nem vettem meg, ugyanis a tavalyit megtaláltam a fiókban … és megállapítottam, hogy egyszer se kellett kinyitnia a fiamnak az iskolában.
Tavaly megpróbálkoztam, a szülői munkaközösség vezetőjének felvetettem a ragyogó ötletet: mi lenne, ha a tantónénik az utolsó tanítási napon odaadnák a cetlit a beszerzendőkről, úgy mint nálunk Magyarországon anno domino? (hozzáteszem nálunk még egyszerűbb volt, csak be kellett menni egy Piért-be – gyengébbek kedvéért, papír-írószer üzletbe 🙂 – és kérni egy negyedikesnek, vagy akárhányadikosnak való füzetcsomagot.

A válasz: na ja, nem lenne rossz, de ugyebár a tanárok soha nem tudják elöre, hogy melyik iskolában fognak tovább tanítani. Csak az új tanév kitörése elött, eléggé „kurzfristig” kapják meg az ukászt. ( Ez tényleg így van, erröl már hallottam történeteket. A mostani tantónéni mesélte, hogy a tanév megkezdése előtt 1 héttel kapta meg írásban az értesítést, hogy melyik iskolában fog tanítani. Kabaré. )De szerintem akkor is össze lehetne állítani durván egy alapcsomagot, amit a nyári 6 hetes szünetben megvásárolhatnánk, mert ez a 2, max. 3 napos délutáni bevásárlás, ami alatt mindent meg kell venni és nemcsak nekünk, hanem az összes nürnbergi gyereknek, az több mint idegtépő.
Egy müncheni barátnőm információja alapján, ott másként van, ők megkapták az előző év végén a listát. (az más tészta, hogy az új tanerő még ezt-azt kíván, de ez már tényleg minimális.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .