Embermesék

St. Márton napja – farsang kezdete

Elfte, Elfte, Elf Uhr. 11.hó 11-e,  11 óra. Kezdődik a farsang. És ez a nap Márton napja. De az egészből engem csak a képen látható madár érdekel: Ja és a párolt káposzta. Finom volt! 🙂 Előrelátóan már 1 héttel korábban foglaltuk asztalt és megrendeltük a két (negyed) szárnyast. Itt jellemzően csak 2 napig lehet ilyen finomságokat falatozni, Bécsben sokkal jobb volt, ott már szeptemberben elkezdődött a „Gansl” szezon.
Azt mondják, aki Márton napon nem eszik libát, az egész évben szegény  marad. Hát nem tudom, tavaly is ettünk ludacskát, aztán valahogy mégsem úgy alakult minden ahogy azt az ember egy ekkora madártól elvárná ……. :))

4 thoughts on “St. Márton napja – farsang kezdete

  1. Az a sàrga ott a husi mellett a kèpen micsoda? Csak mert nagyon hasonlìt egy olasz.o-beli tàjjelegù ètelhez, pont azon a vidèken ahol èn vagyok.Itt polentànak hìvjàk, vagyis magyarul kukoricalisztbòl kèszùlt grìzfèle.

  2. Az a sàrga ott a husi mellett a kèpen micsoda? Csak mert nagyon hasonlìt egy olasz.o-beli tàjjelegù ètelhez, pont azon a vidèken ahol èn vagyok.Itt polentànak hìvjàk, vagyis magyarul kukoricalisztbòl kèszùlt grìzfèle.

  3. Ó, az „kniedle” (knííídle) kérem. Ez az itteni frank krumpligombóc. De jó ötletet adtál, írni fogok egy külön postban az itteni hamikról, ott majd kielemezem ezt a bigyót is.

  4. Ó, az „kniedle” (knííídle) kérem. Ez az itteni frank krumpligombóc. De jó ötletet adtál, írni fogok egy külön postban az itteni hamikról, ott majd kielemezem ezt a bigyót is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .