Embermesék

Röfinátha – H1N1

Nem gondoltam, hogy erről is írni fogok, de tényleg kínoz a kérdés:  Legyen böki, vagy ne?!?!
Naponta, sőt az információk feldolgozását követően (hajszínemtől függetlenül) óránként változik a véleményem a védőoltásról. Tegnap a nőgyógyász doktornőm kérdésemre vidáman mesélte, hogy ő pont aznap oltotta be saját magát és ezt ajánlja mindenkinek! Zavarja, hogy túl kevés ember szeretné magát beoltatni, pedig iszonyúan szükséges lenne. Tanulság: ha egy orvos erről ilyen biztosan és határozottan nyilatkozik, akkor lesz böki, beadatjuk mi is a védőoltást!

Aztán otthon telefon egy barátnővel, akinek mesélte a fogorvosa, hogy se magát se a gyerekeit nem engedi beoltatni, mert veszélyes. A fogorvos nem tudom kije pedig gyerekorvos, és ő sem oltja a saját gyerekeit. Ergo: igen, veszélyes lehet, mi se kérünk a védőoltásból!
Hírek az egyre több áldozatot követelő epidémiáról …. oltunk.
Újabb hírek Svájból, ahol tilos a 18 év alatti gyerekek oltása, a szer nem kellő idejű tesztelése miatt …… nem oltunk.
Egy ismerős ismerőse fertőzött volt (még a nyáron Mallorcáról hozta magával a dögöt), igaz volt korházban is, de szerinte semmi különleges nem volt a betegség lefolyásában. Csak egy influenza. Oké, nem oltunk.
Tévétudósítás egy helyi bevizsgálólaborról, aminek a vezetője egy professzor nyilatkozik a vírusról, jujjj máris tapad a szemünk a képernyőre. Elmeséli, hogy ő is átesett a fertőzöttségen, durván 2 napig érezte magát csúcsformán kívül, de semmi több. Már-már mondanánk, hogy jól van, akkor nem oltunk, de a prof még nem fejezte be. Ugyanis hozzátette, hogy nagyon ganaj dolgokra (más szavakkal persze 🙂 ) képes ez a vírus, tehát mindenkinek javasolja a védőoltást, ezért gondolom: mi is oltatunk. :))))

Aztán jött a rémhír a kétféle oltóanyagról, amiről aztán kiderült, hogy nem is  rémhír, hanem teljesen valóságos. Egyszer van a felsőbb szintnek (politikusok, kiváltságosok) a kellemesebb, a konzerváló anyag nélküli pempő és a köznépnek (szóval nekünk) a mérgező higanyos anyag. Ausztriában csak és kizárólag a higanymentes szerrel oltanak. El kéne mennünk Bécsbe… aztán 3 napos karantén valamelyik Heurigerben, egyáltalán nem rossz ötlet! :))
Háziorvosnál feliratkoztunk a várólistára, majd hívnak minket telefonon, ha megérkezett az oltóanyag. Addig még van időnk eldőnteni, hogy oltatunk, vagy nem? 🙂

kép:  © Ernst Rose/PIXELIO   www.pixelio.de

4 thoughts on “Röfinátha – H1N1

  1. Hàt igen.Azèrt halljàtok, a mèdia madàrnak (vagy disznònak ez esetben) nèz bennùnket, hogy òsszevissza tàjèkoztat ilyen fontos dolgokròl. Az ember tènyleg nem tudja eldònteni, hogy mit tegyen.Olyan rèmhìrek is, hogy àllìtòlag a gyògyszeripar àll mògòtte, azok szeretnènek nagyot kaszàlni. Franciaorszàgban mijè kerùl felèbe a vakcìne, mint olaszban? Hàt kutya, izèè, disznò legyek, ha èrtem!

  2. Az lehet, ki tuggya.Hanem kèpzeld ma vittem le a kiscsajt (14 èves) a dokihoz mert tegnao este belàzasodott, jò òvatosnak lenni.Azt mondta a doktornèni hogy A influenzàs, de nem kell megijedni, mert màr a fele falu (èn ilyen falusi csaj vok) elkapta.3-4 nap alatt lemegy, valòszìnù mi is elkapjuk de semmi gàz.Amùgy semmi baja nincs kòhòg egy keveset, tegnap fàjt is a feje.
    Hàt erre varrj gombot.

  3. Igen, igaza van a dokinénidnek, ugyanis itt ugyan ez a helyzet. Rengeteg gyerek betegedett meg, a fiam közvetlen környezetében is volt 2 kisgyerek. Jellemző tünete a 2-3 napig tartó igen magas láz, ami aztán egy suttyantással eltünik. Jobbulást a kislányodnak és remélem Ti azért nem kapjátok meg ezt a tetüt! :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .