Embermesék

Hogy is van bekötve egy Nürnberg-szurkoló?

Először is tudni kell, hogy velem együtt ők talán a legszomorúbb szurkolók az egész Bundesligában. Sokszor szomorúak, hiszen a csapat állandó meglepetésekkel szolgál, melyek nagyobb része elkeserítő. Magam is már végigkísértem egy két Bundesliga liftezést, többször játszottunk az első és a második osztályban, az 1.FCN-vel, azaz a Glubbal soha nem unalmas.

A Corona-vírus utáni időszak első iszonyat meccsei után, szurkolók hozzászólásait olvasva, az ember felröhögött: „Óh, végre visszatértek a régi szép idők! Semmi nem változott! A hétvégi meccs után hétfőn végre újra mehetünk morcosan, felpaprikázva dolgozni, úgy mint a vírus előtt!”

Jelenleg tényleg rettentő időket élünk, a csapat a német bajnokság második osztályában kullog a hátsók között és errefelé már nem túl jó a klíma, érezhető a huzat, ami a harmadik osztály nyitott ajtaján áramlik be. Ha hülyén alakul az utolsó meccsnap, ha akikre pontszerzésileg támaszkodunk cserbenhagynak minket, ha mi ismét kikapunk, akkor a kiesésért kell, hogy játszunk ….. közel a mummus, a harmadik osztály.

Apró intermezzo: mit gondoltok, mi történt a múlt héten szerdán?! Örömmámor! Hurrá! A Wiesbaden elleni meccsen egy megtáltosodott, fantasztikus csapatot láttunk játszani, a Nürnberg 6:0-ra kiverte az ellenfelét! (diszkréten megjegyezném, hogy ezután négy nappal, a következő meccsen, pontosan 6:0-ra vesztettünk a Stuttgart ellen, de hát ez van, tipikus Glubb ….)

Egy vicces képpel szemléltetném a Glubbererek, azaz az 1.FCN szurkolóinak fanatizmusát és a töretlen optimizmusát, ahogy képesek másodpercek alatt pozitívan látni mindent és alkalmazkodni az éppen megváltozott helyzethez.

Szóval mit is keres az interneten egy igazi Nürnberg szurkoló a többedik vereséggel, maximum döntetlennel végződő meccs után, a lista szinte legalján, a 6:0-ás Nürnberg győzelemmel végződő meccs előtt? A realitást! Hogy kik rendelkeznek sugárzási joggal a harmadosztályú meccsek tekintetében! A Bundesliga I-II. meccseket a Sky-on lehet megnézni, persze fizetni kell érte. De mi a helyzet a harmadosztállyal? Fel kell készülnie, ha otthon a tévében meg szeretné nézni majd a kedvencét.

Aztán mi történik? Győz a Glubb 6 góllal. Egy őrület! Egy feltámadás!
.. és mi után kutat a Nürnberg szurkoló pár másodperccel a nevezett meccs után?!
Hogy hol lehet jegyeket venni a 2022-es Európa-Kupa meccsekre! Mi ez kérem, ha nem egy ős-optimizmus?
Így kell felállni a padlóról! Hajrá Nürnberg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .