Embermesék

Gimnázium

Hát elkezdődött a gimi. Állítom a nyuszkónak nem téma, de nekünk felnőtteknek egy kicsit macerásabb erre az új iskolára való átállás. Macerás, mert aggódunk. Ezek az aggodalmak kimerítik az összes lehetséges, meg persze az összes, igazándiból még szóba se jöhető agyrém kincsestárát, de hát ezért vagyunk kérem szülők!  Na jó, pontosítok. A gyerekünk apukája csak a lehetséges dolgokat gondolja végig, én pedig a piroska és a farkastól kezdve mindent. Tegnapelőtt véletlenül megláttam a tévében Scully és Mulder ügynököt, azóta az ufóktól is tartok egy kicsit. 🙂 A szülőknek a gimiből küldött levelek alaphangja is már más. Általános iskola: Liebe Eltern! azaz kedves szülők. A gimiből már: Sehr geehrte Eltern! azaz tisztelt szülők megszólítással érkeznek a levelek.   
Ùj tantárgyak, könyvek, munkafüzetek, órarend, nagyon oda kell figyelnünk nekünk is az elején, hogy minden belekerüljün az iskolatáskába. A könyvekkel és füzetekkel nem lenne gond, mert ezen a területen a kisfiam profi! Mindent magával visz, ha kő, ha nem! :))  A szerdai napon a valóban szükséges cuccokkal megpakolt táska 7,1 kg-ot nyomott!! Szörnyű! És ha a Juniorchef még beleteszi a többi, mondjuk úgy, az adott napon kevésbé szükséges tanszert, akkor a táska összsúlya eléri a cipelhetetlen kategóriát. 
A gimiről és a vele kapcsolatos mindennapokról még mesélek, de most mennem kell, krimi lesz! 
indulás

Túl vagyok rajta!

1 thought on “Gimnázium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .