Embermesék

Az Öffik-ről még egyszer

Akkor újra nekifutnék a tömegközlekedésnek. Tényleg milyen hülye kifejezés ez az „öffentliche Verkehrsmittel” nem? De eltörpül a Freizügigkeitsbescheinigung mellett. :))
Mióta intenzíven öfizek, kicsit belecsobbantam a citylifeba  és most olyan dolgok idegesítenek, amik eddig az autóban nem. 🙂  Hát igen az utasok. Vannak közöttük kevésbé kellemes példányok is. A leszarom a többieket típusból kevés van ugyan, de vannak. Ezeket követik szorosan azon egyszerűék, akik egyszerűen nem veszik észre, hogy zavarnak.Rövidre fogom. Szabályoznám az öffiket.
Kizáró, szóval kiszállítandó ok lenne, ha a páciens:
1. Koszos és büdös alsó- vagy felsőtestileg.
2. Ha összepruncizott a gatyesza, vagy barnul. (Mahlzeit! 🙂 )
3. Betintózott, vagy bekokszolt.
4. Sérelmeit üvöltéssel, agresszióval levezetni szándékozó egyedem, aki a megnemértés töviskoszorújával a fején,  mártírsága és kivételes személyisége teljes tudatában, az egyszerű pór néppel mindenképpen tudatni kívánja szíve bánatát. És teszi  ezt  ékes török, görög, ex-jugos és az általam főleg nagyon kedvelt orosz nyelven. (Az ilyenektől nem kicsit félek …hála isten nagyon ritka. )
5. Apuka, vagy anyuka a gyerekével, aki szabadon garázdálkodik az öffiben. Megfigyeltem, általában kilfeldiek ezek a kedves emberek. A gyerek németül üvölt, hogy kóóóólát kééérek, éééhes vagyok enni akarok, de rögtön, vagy felteszi ötszázszor ugyan azt a kérdést, hogy most hova megyünk, most hova megyünk ….blablabla, de választ nem kap. Na jó, esetleg ritkán valami odaböffentett választ, természetesen nem németül. A múlt heti török „apukám” csak nézett maga elé bambán a villamosban, egyáltalán nem foglalkozott a leányával. Pedig a kiscsaj  tombolt. Rohangált, a tornamutatványai közben pedig állandóan elkapta az előtte ülő nő haját és rúgta jól hátba az ülésen keresztül. aki láthatóan egyre idegesebb lett. Hátrapillantgatott a gyerekre. Ezt a hátrapillantgatást egyszercsak apuka csekkolta és egyszerűen le voltam döbbenve a reakciójától. Fenyegetően emelte fel a fejét és nézett a nő irányába. Az egész teste megfeszült, támadásra, ugrásra készen. Döbbenetes volt az agressziója. Abból amit a gyereke művelt, sajnos nem fogott semmit se. Én azt mondom szálljon ki! 🙂
6. Mobiltelefonozók. Brrrrr. Iszonyat. Bécsben még rosszabb. Ott szinte kivétel nélkül mindenki mobiltelefonozik. És folytatják a megkezdett beszélgetést akkor is, amikor beszállnak az öffikbe. Természetesen hangosan. A mobilozók mindig hangosan beszélnek. Muszáj mindenkinek hallani a magasröptű beszélgetéseket. Javaslatom: mobilosokat kiszállítani. Beszéljenek nyugodtan, oszt majd ha csönd van, szálljanak be a következő járatba.
7. MP3 és hasonló füldugósok. Csak ne mellém üljenek! Baromi zavaróak. Ugye a zenéjüket (hála isten) nem lehet hallani, csak a füldugógból kiszökő dzsumbujt. Az ütemes dzsüdzsüdzsüdzsü idegesítő. Megoldás: állítsák halkabbra a Májkelt! Persze, ha James Huntert, vagy Sam Cooke-ot, vagy esetleg Republicot, Fenyő Mikit hallgatnak, akkor kötelezővé tenném az azonnali kihangosítást! 🙂

1 thought on “Az Öffik-ről még egyszer

  1. Haha, jò nagyon!
    Tudod mi jutott eszemeb? Bàr èn soha nem voltam pesti lakos, ezentùl màr nem is leszek, pròbàlj meg az ottani metròban utazni pàr hèten keresztùl, majd visszakìvànod ezt! :)Lehet, nem tudom.
    A nagyvàrosi lèt, sajna màr csak ilyen.Bàr èn mit nem adnèk èrte, ha vàrosban lakhatnèk.:(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .