Embermesék

All you need is Löw

Ittenem, de sok félresikerült nótát kellett már végigszenvednem az elmúlt hetekben, amiket a foci-EB lázában hoztak össze zenekarok. A szörnyűtől az iszonyatig, minden megvolt.
Az eddigi egyetlen nemhogy tűrhető, de csúcsszuper szám továbbra is Campinóék dala, a Tage wie diese, ahogy már ajánlottam. 
Nochmal:  Die Toten Hosen
Aztán az előbb rábukkantam egy újságcikkre, amelyben egy stuttgarti tanárról, név szerint Nikolaus Reiff-ről írnak. A tanár bácsinak a híres Beatles dal, az All you need is love -ról ugrott be, hogy az angol kifejezés „love” és a németek Bundestrainerének a neve: Löw, a kiejtésükben hasonlóak. A „láv” és a „Löv” nincs messze egymástól. 
A tanár úr megkomponálta a művét (egy rockos himnuszt Jogi Löwről), amit persze a foci EB időszakára tervezett. Rááldozta a karácsonyi szünetét (akkor komponálta a mjuzikot), majd a farsangi szünetét is, amikor zenészekkel felvette a nótát.
Kolléga Reiff 🙂 különben nem vérbeli fociszurkoló, pusztán csak egy stuttgarti szakközépiskola angol-német-zene szakos tanára, de ezzel a zenei ötletével képes volt lázbahozni a környezetét, a diákokat. Többek között 300 tanuló működik közre, ők szerepelnek a vidófilmben, valamint természetesen Reiff úr, ismerősei, az édesapja.
Jó, a szám nem egy hatalmas durranás, de jópofa, „Ohrwurm”, azaz füllbemászó. (a videjjó egy Peter Maffay paródiával kezdődik, de ezt a Maffay kedvelők – ahogy én is – úgyis érteni fogják, a többieknek meg usssenem érdekes)
A nóta aranyos, a tanár ötlete pedig csillagos ötös. Ha tetszik, akkor itt támogathatjátok az ötletet a közvetlen megosztással, „lájkolással”: http://www.fussballhit-2012.de/

 

Kollege Reiff – All you need is Löw

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .