Embermesék

Sozialschmarotzer

A Feriékről ugrott be a kifejezés, Sozialschmarotzer.  A köznyelv az állam, a szociális rendszer vérét szívó élősködőket hívja így. Ide tartoznak a munkanélküliséget kihasználó, a szociális juttatásokkal visszaélő emberek.

Sajnos jó néhány hazánkfia is ezek közé tartozik. Nekem ők a fifikás magyarék, az ügyeskedők. Idegesítő módon pont azt próbálják meg az új hazájukra is átmenteni, ami otthon is szar volt, ami törvénytelen, ami valójában őket is zavarta.
De mert ügyes ez a fajta és persze hihetetlenül okos, az elsö dolga, hogy a Kindergeldet (családi pótlékot) elintézi, mert az ugyibár jár neki, van itteni címe! Ketyeg a pénz, örül Józsi piszkosul, mennyire simán ment minden.

Persze a fizetnivalókkal ennyire nem siet. Az egészségbiztosításra asszongya, hogy azért ezzel egy kicsit várna, hiszen itt drága. Szinte saját magát is képes meggyőzni arról, hogy ő most nem csalni kíván, dehogy!, csak megpróbálja értelmezni a jogszabályokat, hátha nem kell külön biztosítás, mi van, ha a magyarországi elég lenne? Jó, jó, a törvény szerint minden németországi lakosnak (vállalkozónak is) rendelkeznie kell itteni betegbiztosítással, de szociálhiénánk erre azt mondja, hogy álljon meg a menet, hát az EU-ban vagyunk, vagy nem? És két EU országban tilos a biztosítottság! Meg különben is már hallott/látott/olvasott olyanról, hogy itt élnek emberek magyarországi biztosítottsággal és minden a legnagyobb rendben! 🙂
Trükkös magyarunk rettenetesen rafinált. Magyarországon valahol, valamilyen retyerutyájánál pár órára papíron bejelentették, vagy valamilyen Józsi and Józsi Bt.-ben részesedése van, ezzel a nyögvenyelős biztosítottságát megteremtette a látszatfoglalkoztatottsága, vagy látszatvállalkozása után és aszongya, hogy ez elég kell, hogy legyen, na ne ám, hogy „németbe” is fizessen. (apropó az újmagyarék 90 %-a magyarba, meg németbe utazik, sőt él! A ragok használatát nem ismerik, talán azt se tudják, hogy léteznek.)
Kérdezném, hogy az, aki papíron otthon húzza az ekét akár csak napi 1 órában, meg vállalkozik (ittenem …), az hogy a francban élhet Dojcslandban?? 
Nem szeretnék a helyében lenni akkor, amikor majd a német királyi biztosító megneszeli az okosságot és rájön arra, hogy Józsiék már 1 éve német címen élve, sajnos csak 2 hete rendelkeznek egészségbiztosítással ……
Ha naaagy szerencséje van, akkor meguszhatja. Ha kevésbé szerencsés, akkor esetleg a lakcímbejelentés napjáig visszamenőleg kell majd megfizetniük a hiányzó tagdíjat, persze a kamatokkal és a büntivel együtt. (kvázi amióta kaszálja a német családi pótlékot)
Rosszabb esetben páros lábbal rúgja ki a királyi biztosító, ami azt jelenti, hogy onnantól már csak magánbiztosított lehet… az pedig húzós. Oltári húzós.
Aztán újmagyarunk persze tököl az autón is. 3 hónap után már nem túrista a zember, főleg nem akkor, ha bejelentett címen lakozik, szóval a tütüt át kell jelenteni dojcsra. Érthető, hiszen ott ahol használjuk a gípjárművet, ott koptatjuk az aszfaltot, ott durrogjuk a büdit és a mérgező anyagokat az ájerbe, ott kell fizetnünk és nem a Hortobágyon.  De ezt is meggondolja persze, mert ez ismét pénzbe kerülne. Érdeklődik mindenfelé, hogy lehetne ezt cselesen kikerülni. Dörzsöli a kezecskéit, mert olllyan okos volt, nem a saját autójával jött ki, de nem ám, az unokaöcsi nevén levőt használja, meg a szomszédét, hahaha, ők meg aztán nem itt laknak, juhhhuu, így kell ezt csinálni gyerekek …… 
Amíg meg nem fogják, el nem kapja a rend őre. Mert ugye baromira kilóg a lóláb akkor, ha egy dojcslandi lakos nap mint nap ugyanazt a magyar rendszámú autót használja.
Józsi örül, mert nem fizet biztosítást, és továbbra is magyar rendszámú autóval jár. A következményekkel nem számol. Ahhoz túl buta.
Egy a lényeg, kapja a családi pótlékot az összes gyerek után!
Mert ez jár neki, van német lakcíme! 🙂

Érkeznek persze a hullámmal a vállalkozók gyöngyei is, akik megpróbálják a lehetetlent. Furmányosan adót megtakarítani. Azt hiszik, hogy még mindig Magyarországon vannak. Nem akarom őket elkeseríteni, de a munkámból kifolyólag látom, hogy milyen szinten működnek együtt hatóságok, és ami számomra is a seggreülés erejével hatott, magyar és német hatóságok! Kár, hogy Józsiéknak minderről a tervek szövögetése mellett fogalmuk sincs. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .