Embermesék

RadioWien

Rádióilag, pontosabban zeneileg Nürnbergben sem vagyok elkényeztetve. Olyanok mint máshol. Mindig ugyanaz. Az enerdzsis (HitRadio N1 és a többi) adók a fiam korosztályának nyomatják a tucctuccot, amiben nem is maga a zene a legrosszabb, hanem az, hogy félóránként ismétlik. Nem vagyok hajlandó bekapcsolni. Az idősebb korosztályt megcélzó adók aztán tényleg minősíthetlenek. És az Abba Waterlooja még nem a legrosszabb szám. Már sokszor emeltem lövésre a nemlétező revolverem….
Sajnálom és tényleg nem értem. Miért nem lehet mást is lejátszani, miért muszáj éveken keresztül mindig ugyanazt a szart leadni, kinek jó ez? Léteznek zenét szerető és ismerő emberkék, miért nem lehet őket a zenei szerkesztők közelébe engedni? Miért nem lehet fantasztikus gyűjteménnyel rendelkező, megáltalkodottul zenefüggő, kedvesen és Istennek tetszően őrült emberkéket (mindegyiket a keblemre ölelném, mert egyformák vagyunk!) beengedni a zenei stúdiók szentélyeibe? Kinek van joga ahhoz, hogy kijelölje, mely zenéket hallgathatunk és melyik nem juthat el hozzánk? De abbahagyom, nem is ismétlem, mert reménytelen. Higgyétek el, rengeteg olyan zene létezik, amelyik legalább olyan szenzációs, mint néhány, a rádióban unalomig játszott társa, de nem ismerjük meg, mert nem jut el hozzánk.

Eddig még csak egyetlen egy rádióadót ismertem meg, amelyik szintén nem tökéletes (ilyen nem is létezik, hiszen annyira különbözőek az izlések), de legalább 70%-ban azt nyújtja, amire szükségem van: Változatos és jó zenéket. Az igennagyonmodern zenéket kedvelőket ki kell, hogy ábrándítsam, ez nem a tucctuccos adó. De slágerrádiónak se nevezném. Inkább a közelmúlt zenéinek rádiójának. Ennek a rádiónak hála, olyan zenék is eljutottak hozzám, amiket még az életben nem hallottam.

Bitte schön:  RadioWien

Ilyen például a napokban általam feltett Marla Glen nóta, vagy éppen a holland The Nits banda JOS Days száma. Korábban még soha, de soha nem hallottam őket. Ha nincs ez a bécsi rádió, akkor az életben nem  fogom őket megismerni. A RadioWien játszotta szintén a Something I need cimű számot a Onerepublic-tól. Ez elég új nóta, de ettől függetlenül a többi adó nem játsza. Kár.

Kidühöngtem magam, de azért a nótákat megmutatnám. Marla Glent már többször belinkeltem, így ma ő, annak ellenére, hogy eszméletlen jó, kimarad. A The Nits csapat számát megmutatnám kétszer is. Egyszer 1988-ból és egyszer 2014-ből. A zene úgy szól, mint régen. Szenzációs. Csak a zenész fiúk emberesedtek meg egy picit. Legalábbis kinézetre.

A harmadik nótát majd holnap mutatom. Ma megyek meccset nézni. Remélem kikap a …… (pszt, nem kívánok népszerűtlenné válni!)

Vigyázat, nehogy leess a székről! A második videó kissé (öléggé) hangosabban indul!

3 thoughts on “RadioWien

  1. kikapott a pszt, és hallgass Radio-F -t vagy Radio Melodiet esetleg Classic Radiot. A Radio F-n még hallgathattad is volna, ahogy kikap…

    1. Szivi, „azt” tudom! Nem hallgattam, hanem néztem a sky-on. A Bauernekre céloztam, de óvatos vagyok, mert sok a Zuschauerjük.

  2. kikapott a pszt, és hallgass Radio-F -t vagy Radio Melodiet esetleg Classic Radiot. A Radio F-n még hallgathattad is volna, ahogy kikap…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .