Embermesék

Nyertünk!

Nem vagyunk Bild-Zeitung olvasók, ezt így mindjárt leszögezném. Aki a napilapot nem ismeri, annak elmondom, hogy ez az újság Németország legnagyobb példányszámban fogyó pletyó napilapja. Rosszabb mind a magyar Blick, mert ez még nagyobb, vastagabb, tele van horror képekkel balesetekről, gyilkosságokról, beteg gyerekekről, fejnélküli lovasokról és ami a legrosszabb, szinte mindegyik Bildben van hír Dieter Bohlenről, Boris Beckerről és lassan a feltörekvő sztárok közé sorolható Lothar Mäthausról – ő a mi Lodárunk, a herzogen-aurachi szobafestő, majd futbal isten -. A hapik a megkülönböztető figyelmet a nőügyeik miatt élvezik, másban már nem igazán nyújtanak nagy teljesítményt. Szóval minket tényleg nem érdekel az újság.
Ja, mielőtt elfelejtem! Minden nap van egy Csöcsi Baba a címlapon, azaz Bild-Girl! 🙂
Egy ismerősünk (aki Bild-Zeitung olvasó) bevallotta, hogy nem szereti az újságot máshol olvasni, csak otthon. De miért? Mert ő csak WC-s Bild-Zeitung olvasó, és otthon a fürdőszobájukban pontosan neki tudja támasztani a WC mellett álló mosógépnek az újságot,  ami máshol a hiányzó gép miatt nem kivitelezhető. 🙂 Márpedig ezt a monstrumot kézzel megtartani képtelenség! 🙂 
Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a Bild az kb. olyan mint a CNN, a leggyorsabb és a legmegbízhatóbb az információk tekintetében. Meglepő módon a német királyi tévékben is sok hírt vezetnek fel ezzel: a Bild-Zeitung információja alapján ….. szóval megadják a hír forrását és meg kell mondani, ezek a hírek általában teljesen fedik a valóságot. Ez az újság az első a friss hírekkel.
Na, szóval a nyeremény. Teljesen véletlenül bukkantunk rá az interneten a felhívásra, amiben kérték, hogy akik a külföldi nyaralások alkalmával valami vicces félrefordításra bukkantak, azt küldjék be a szerkesztőségnek, esetleg nyerni is lehet vele. Hát nekünk van 2 képünk, beküldtük.
Már kétszer hívtak azóta a szerkesztőségből az egyik kép miatt. A hozzá írt szöveg (made by én 😉 ) nagyon tetszett a szerkesztőnek, aki ma újra felhívott és először is gratulált, mert a képünk az egész országban megjelent, és ez 250,- eurót (jupiiiiiiii) jelent!!!, másrészt a segítségemet kérte egy magyar-német fordításhoz, ugyanis emlékezett rám, hogy Magyarországról származom és nagyon jól beszélek németül. Ez is nagyon jól esett … bevallom nagylányosan. Egy kis malőr is belecsúszott a beszélgetésünkbe, mert amikor gratulált megkérdezte, hogy nem láttuk a képünket az újságban?!?!? Erre én persze megint nem vigyáztam a számra, egyből kicsúszott, hogy nem, mert tetszik tudni mi nem vagyunk …ööööö….. olvasók. Kicsit sértődötten nyugtázta egy ah so-val, én meg mérges voltam magamra, hogy ezt most mi a francnak kellett mindenképpen megmondanom. A képünket a megbeszélésünk értelmében a megjelenés után ca. 2 hétig nem „illik”  máshol megmutatnom, utána viszont a privát blogomban ennek semmi akadálya. De másnak már nem adhatom el! Tudjátok mit? Nem is fogom! :)))

5 thoughts on “Nyertünk!

 1. Azannya. Első sorban gratula.
  Másod sorban meg vigyázz már kicsit a sebességre. Tudod, olyan mint az alkohol.
  Oszt mikó (!) is telik le a 2 hétM

 2. Köszi! Aszondod vigyázzak a számra? Nem megy Kormi, tudod! :))
  Hogy mikó (értem biza! 🙂 ) telik le? Hát ha azt tudnám mikor jelent meg, akkor ahhoz számítva 2 hét! 🙂
  Lehet, hogy a maiban van bent, majd nyomozásba lendülök.

 3. Holnap kapsz egy emailt tölem! :)) Ma már nem megy, mert a másik gép elött ülök! Luk megszüntetve. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .