Embermesék

Gretl a Blitzgneißer

Már olyan régen nem meséltem a szomszédokról! Egyrészt tényleg igyekszem kerülni őket, másrészt a legutolsó találkozások alkalmával csak felhúztam magam, azokról nem volt kedvem írni. Itt van újra a mi kis Hexénk (boszink) a Gréti. Azt hiszem ő a szomszédok gyöngye a klasszikus „hülye szomszéd” kategóriában. 🙂
De előtte el kell, hogy mondjam mit jelent a Blitzgneißer. Ez egy tipikus bécsi kifejezés, szóval wienerisch. A dolgokat hama megértő, az összefüggéseket pitty-puttyra átlátó emberekre használják. 
Ès Gréti (akit wienerischül Grétl-nek hívnak) pedig az! 🙂 Err hogyan jöttem rá? Elmondom.

A házunkba költözött egy pár egy 6 éves kisfiúval. Az anya karcsú,  tipikus világosbőrű nő, hófehér bőrrel, szeplőkkel és halványvörös hajjal. A kisfia szintén nagyon vékony, de főleg és leginkább fekete, illetve már csak kakaóbőrű, de még mindig erősen sötét. A harmadik személy, anyuka új hapsija. A hapi legalább 150 kg-os, hófehér bőrrel és világos hajszínnel. 

Na mivel nem volt szerencsém, jött Gréti a boszi. Sajnos belefutottam. Ő egyből az aurámat roppant zavaró módon az arcomba tolta a sajátját és remegő szájszéllel kérdezte, hogy láttam-e már az új lakókat? Miután megnyugodott, hogy igen, óriásira nyitotta a szemét és sokat sejtetően az orcámba suttogta:
– „Szerintem a hapsi nem a gyerek apja!”
Ezek után nem tehetek róla, de nagyon rám jött a röhögés, alig bírtam visszatartani. Gréti egy Blitzgneißer! :))  Hihetetlen teljesítmény valóban rájönni arra, hogy két fehér embernek nem születhet sötétbőrű gyermeke …..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .