Embermesék

Bayernsau :-)

Olyan jót vigyorogtunk, muszáj megosztanom a világgal!

A német Bundesligában a belépőjegyek azért húzósak. Merre, mennyi nem tudom, én eddig csak a nürnbergi „Max Morlock” Stadiont látogattam, annak az árait ismerem. Durván 19,-EUR-tól 47,-EUR-ig vehetünk jegyet a meccsekre.  A szektorokra való klikkeléssel látható lesz az ár
(jelenleg az elkövetkező Nürnberg-Wolfsburg meccsre vehető jegyek feltüntetésével)
Ha mi, hárman meccsre megyünk, hát nem olcsó mulatság. 

Ha a Bauerek (Bayern München), illetve más top-csapat ellen játszunk, akkor még rájön az alapárakra az u.n. Topzuschlag. Ez lenne Albertirsa ellen is. 🙂 Mi tuti nem megyünk ki ilyen meccsre, mert nem vagyunk akkora mazohisták, hogy még fizessünk is egy biztos vereségért. Márpedig a nagyon utált Bayern München ellen csak veszíthetünk. Általában. Csak halkan jegyezném meg, ahogy jelenleg az 1.FCN játszik, hát asszem jövőre vasárnaponként fogunk meccset nézni. Általában ilyenkor játszák a másodosztályú meccseket. 🙁

Visszatérve erre a Topzuschlágra, azaz a kiemelt meccsek emelt jegyáraira. A helyi újság (Nürnberger Zeitung) foglalkozott a témával. Egy olvasói levél a témához:

Bayern szurkoló voltam egész életemben. Treuchtlingeni lakosként (nürnbergi körzet), évente egyszer kimegyek a nürnbergi stadionba és kétszeresen megbüntetem magam.
Egyszer, a Topzuschlag miatt a 42,-eurós jegy helyett fizethetek 85,-eurót, valamint két órán keresztül hagyom magam lebayernsauzni (le bayerndisznózni) a nürnbergi szurkolók kórusától. De már megszoktam. Évek óta ugyan az. Aztán a meccs után hazautazom.

Hát nem bájos? Az ilyen emberek tollát aranyba kéne mártani! Aki ilyen jópofán és a sérelmek ellenére is ilyen nyugodtan és kedélyesen le tudja írni ezt a pár mondatot az többet érdemel. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .