Embermesék

Adobe Photoshop

Ha valaki pár évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy képszerkesztés, biztos körberöhögöm. De legalábbis körbevigyorgom. Semmire se tartottam az egészet. Láttam magam előtt, ahogy nagypapák buherálják az unokás képeket. Szemfájdító színű szivecskékkel, meg angyalkákkal cseszik el a fotót.  Egek, halál izgalmas lehet a fényképeket színes keretbe helyezni,  ki a fenét érdekel? Van elrettentő példa a Photoshop megerőszakolására a családban. (Távoli ág, hála Isten .. 🙂 ) Az egyik hímnemű egyed valami borzalmas egyvelegeket hoz össze különböző képekből, az eredménytől a lélegzet is eláll. El bizony, mert annyira randák. Betesz egy „meleg”két háttért, arra rápakolja a Bécsi Prater óriáskerekét, aminek a kontúrjait egy kicst elhomályosítja, kvázi glóriát téve a képen (naná, egy másik képről idevágott) álló emberkére, aki mögött jobbra balra további bécsi (Steffl, Schönbrunn, Hofburg, stb) nevezetességek láthatóak. Iszonyat!   A legszörnyűbb az volt, hogy senki nem merte ezt neki megmondani. Csak én! Volt is mosolyszünet sokáig, nem is kaptunk tőle karácsonyi lapokat, de sajnos ezeknek a szép időknek vége, a „Művész” úr ismét küldi a borzalmait. A képek izléstelenségét überolja a rájuk írt magas pátoszú szövegeivel, agyhalál. :)) Szóval nekem sokáig ez volt a Photoshop. Jézus, azok a sz@rságok, amiket a K. csinál????
Na, aztán megtörtént a találkozásom az AdobePhotoshoppal. Egy munkánkhoz kellett. Apránként tapogattam, próbálgattam a szoftvert: emmeg mi, emmeg mi, jééé, hogy miket tud? :))) Aztán a randevúink megsokasodtak. Az „ezt itt lenyomom, most mit csinálhattam, hova tünt a kép?” időszak elmúlta után rádöbbentem, hogy ez szerelem. És mindent tudni akarok! 🙂 Könyvek, szaklapok beszerzése volt a következő állomás. Ez egy tartós szerelem kérem. És aki azt mondja, hogy áh, a képszerkesztők csak nagypapáknak valók, hogy a bilin ülő unokát valamilyen borzalmas szinű, mintájú keretbe tegyék, annak azt mondom, hogy nekem is ez a meggyőződés volt az életem egyik tévedése.  🙂
Ez pedig egy jópofa kép az „igazi” Photohopról

4 thoughts on “Adobe Photoshop

  1. Andi! Az èn lànyom 15 èves lesz lassan, azt hiszem jò tanìtvànya lehetne neked! Amilyen szenvedèlyesen beszèlsz a kèp-buheràlàsròl..DD
    Mint a legtòbb mai tininek, neki is kedvenc idòtòltèse, hogy a fènykèpzeòvel elbùjik, ès fotografàlja, magàt, amiket aztàn feltesz a netre, feliratokkal, meg mindenfèle cicomàkkal kiegèszìtve..
    Neki is van pàr fotò-mòdosìtò progija, azt hiszem, ti jòl megèrtenètek egymàst!!

  2. Sofyka, biztos jól kijönnék a lányoddal! 😉 Viszont abban a kérdésben, hogy ki tanul kitől, nem vagyok biztos! Amit ezek a mai gyerekek tudnak, az fantasztikus. A fiam 9 évesen kiselőadást tartott az iskolában az internetről! Rendszerezve, feldolgozva, megértve és kivülről. Hihetetlen az agyuk kapacitása. A dolgozatára csillagos egyest kapott, állati büszke rá. (itt az egyes a legjobb)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .