Embermesék

A Karácsonyról

Nem, inkább mégse. Gondoltam elmondom, hogy is vagyok ezzel a karácsonnyal, de inkább hagyjuk. Nem olyan lényeges téma, kiakasztani pedig nem szeretnék senkit se. Csak pár gondolat, de tényleg nem szeretnék belemenni a sűrűjébe. 
A kezdődő ellenérzés már az advent időszakában megjelenik, egyszerűen idegesítő az a mennyiségű krisztmesz ami a rádiókból folyik, őrület. Ráadásul össze-vissza minden. Egy stille Nacht a´la klasszikusan, egy rákendrollos Elvis-krisztmesz, aztán egy modern (a kólás nő) karácsonyi dal …. Az adventi 4 hét alatt bőven meg lehet utálni a nótákat.  Nem vagyok vallásos (sőt!), nekem ez a nap gyerekkoromtól  kezdve nem szólt másról, csak az ajándékozásról (persze a mostanival össze nem hasonlítható dimenziókban), maximum a családról. Aztán felnőttem. A családom sajnos messze él. A karácsony nélkülük már nem teljes. A karácsony errefelé ugyan úgy ahogy más országokban, nem más mint giccsekkel nyakonöntött konzumterror. Mondom, nekem, aki egyáltalán nem vallásos.Ez az ünnep amivé avanzsált nem tetszik. Persze, hogy tehetünk róla mi magunk is, de könyörgöm mit csináljak? Jövőre mindenképpen el szeretnénk utazni valahova, ahol nyugi van. Talán akkor, ha nem lesz az egész egy „muszáj”,  újra ráérzünk az ízére és értékelni fogjuk. 
A másik gondom a karácsonyi főzöcske. Istenem, miért büntetsz engem ilyenekkel? :)))) Honnan a fenéből tudnék én egy ilyen-olyan menüt összerántani? Na jó, nem megyek bele a részletekbe, lapozzunk! 🙂
24-én 18.00 órakor, az egész napi őrület és takarítás, készülődés után „enyhén” stresszelve állapítottam meg, hogy állati éhes vagyok, és nics falat, a többiek is csak ülnek és várják a csodát, nekem kell nekiállnom a halpanírozásnak, annak a kisütéséhez. Éreztem, hogy elönt a düh, már-már azt gondoltam feladom….. Àh, hagyjuk! 🙂 
A Mikulásom se bírta a stresszt, öntöttem neki kis kontyalávalót. Meg magamnak is. Nem tudom melyikünknek volt több hely a kontya alatt, de ketten (a Mikulás és én) megittuk a nedü felét. Nem vészes, csak tojáslikőr, de a gyomromnak így hosszú évek kihagyása után állati fura lehetett. 🙂

5 thoughts on “A Karácsonyról

 1. pedig bizisten sörös dobozt is kinéztem volna belőle, ha nincs ott a nyaka. azt még irigyeltem is volna.
  a tojáslikőrt már nem.
  és igen, tényleg elég kommersz ünneppé vált. sajnos.

 2. ja, és látom megesett a karácsonyi nagytakarítás itt a blogon is. szép zöld külsőd lett.
  (most lehet szépen megútálni engem, de nekem a másik jobban tetszett, bár sokkal több időt vett fel míg betöltődött. miértre a válaszom passz, mert elméletice gyors a netes kapcsolatom)

 3. Dobozos sör? Nem vagyok vallásos, de az látod egy istenkáromlásnak is beilö dolog. :)) Csapolt sört, vagy max. otthon üvegest szabad innikálni. Dobozost maximum hosszú útra (pl. gyerekeknek osztálykirándulásra :)) ) szabad vinni.

 4. èn is ùùtàlom a Karàcsonyt, ami nem otthon van eltòltve.
  A fèszbùkon màr làttad a kèpeket, mièrt..:))
  Ma meg ràadàsul szilveszter van, na ez mèg, amitòl heròtot tudok kapni.
  Ma este is hivatalosak lennènk egy baràti òsszefòffenèsre, de azok nem az èn baràtaim, ìgyhogy inkàbb itthon maradok.
  Holnap 2011-re èbredùnk, osztakkò mivan?
  Bebaszcsizni màskor is lehet..:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .